Do you need advice? Not sure what can relieve your symptoms, which tool is right for you? Use this help! YOU CAN IDENTIFY the appropriate device with a FEW CLICKs
Guide to choice

Izomtömeg visszanyerés

Az “átmeneti” inaktivitás (például sérülés vagy műtét miatti mozgáshiány) következtében a “nem használt” izom rendkívül gyorsan veszít tömegéből és erejéből. Már néhány nap kiesés is komoly "veszteség", ha azonban a kényszerpihenő néhány hetes tartamot elér, az izomteljesítményben észlelhető visszaesés igen jelentős.

Nagy problémát jelent ez sportolóknak, hiszen egy kisebb sérülés következtében napok alatt elveszíthetik a korábban hónapok során, fáradságos edzésekkel "felépített" és megerősített izmaikat. 

 

Izomtömeg visszanyerés izomstimulációval

Minél előbb kezdd el!

A sérülés vagy műtét után azonnal elkezdheted a nem sérült izmok fenntartó kezelését. Például a bal láb sérülése esetén a jobb láb izomtömegét és izomerejét megtartó stimulációt azonnal elkezdheted.

Izomtömeg visszanyerő stimuláció

Gyakran már a gyógytorna megkezdése előtt belekezdhetsz az izmok stimulációs erősítésébe. Például egy térdszalag műtét esetén napokig tilos a térdizület mozdítása, terhelése. Ezalatt a combizmok és lábszárizmok gyors ütemben épülnek le.

Izomstimulációt azonban már ekkor is alkalmazhatod. A kezelés nem okoz elmozdulást az ízületben, és ezért nem is terheli azt. 

A stimuláció élettani hatása azonos az edzéssel – megakadályozza az izmok sorvadását.  

A sebgyógyulás és a nyugalmi időszak után a hagyományos gyógytornát is kezdd el! Azonban ekkor nem egy leépült izomzatot kell “helyreállítanod”, hanem megtartott izomtömeggel indulhatsz neki újra”.

A felépülés, rehabilitáció idejét az időben megkezdett izomstimuláció alkalmazásával jelentősen lerövidítheted. 

 

A termékcsoportban összegyűjtöttük az izomtömeg visszanyerésre alkalmazható készülékeket, eszközöket.