Sunteți în pierdere? Nu sunteți sigur ce vă poate ameliora simptomele? Nu sunteți sigur care este instrumentul potrivit pentru dumneavoastră? Încercați această aplicație! GĂSIȚI INSTRUMENTUL POTRIVIT CU DOAR CÂTEVA CLICURI!
Pentru sfaturi CLICK AICI!

Disphagia - Nyelési zavar

A disphagia vagy nyelési nehézség egy olyan állapot, melyben a nyelési folyamat nehezített vagy akadályozott. 

Számos oka lehet. Neurológiai és izombetegségek, súlyos kardiovaszkuláris és cerebrovaszkuláris események, a nyelést érintő szövődményekkel járó légzőszervi betegségek, iatrogén betegségek, sugárzásból eredő fibrózis/stenózis, stroke, intubáció vagy anoxikus születési sérülések, fej- vagy nyaktrauma miatti kevés használat.

A disphagia esetén az elektrostimulációt a nyelési izmok sorvadásának megelőzésére és rehabilitációjára használják. Bármilyen eredetű (etiológiájú) nyelési nehézség kezelésében alkalmazhatók. Kivételt képeznek a mechanikus okokat, amelyek műtétet igényelhetnek (például az elzáródást okozó daganatok). 

Az elektroterápiás készülék rendeltetése a nyelési izmok stimulációja és re-edukációja (a helyes aktivitás újratanítása) a bőrre ragasztott elektródák segítségével.

Az elektrostimulátorokat elsősorban klinikák és orvosi rendelők, ápolási létesítmények, terapeuták számára ajánlják. Otthoni környezetben kizárólag szakember irányítása és gondozása mellett használható.